Racionalista Párt

GYIK, avagy röviden a Racionalista Pártról

2017. március 12. 09:49 - Tomanovics Gergely

Mi is ez a párt? Mi a célja? Ki áll mögötte? Mennyit adott rá Soros? :)

Válogatás az eddigi leggyakoribb kérdésekből, melyekre ugyan már megtalálható a válasz a hosszú blogbejegyzésekben, de álljanak itt külön kiemelve.

Egy újabb próbálkozás, hogy tovább szalámizzátok (SIC) a baloldali szavazókat? Mi értelme ennek?

Tisztázzuk: egyrészt a Racionalista Párt nem próbálkozás, hanem egy konkrét stratégia. Az eddigi próbálkozásokból ez hiányzott. 

Másodszor: nem baloldali, nem a baloldali szavazókra épít, hanem a gondolkodó emberekre - igen, a jobboldali gondolkodókra is.

Harmadszor: nem párt, csak azért párt a neve, mert ez hangsúlyosabban kifejezi a racionalitás, vagyis a józan ész képviseletét, a felvilágosodás eszméje melletti kiállást. Egyszer majd talán igazi párttá alakul, de ez az elején lényegtelen, mert nem a húsosfazék közelébe kerülés a cél, hanem a populizmus legyőzése, méghozzá társadalmi szemléletváltás elősegítése által, ez pedig a mai világban a parlamenten kívülről is kivitelezhető. A parlamentbe jutásért folytatott öldöklő harc csak fölöslegesen emésztené fel az egyébként is szűkös erőforrásokat, úgyhogy ezzel most még nem szabad foglalkozni.

A Racionalista Párt vallja, hogy a változáshoz kevés a "váltsuk le Orbánt, szavazz ránk, oszt' majd jó lesz" porhintés. A változáshoz ehhez jóval több kell, mint üres ígéretek az oktatásról és az egészségügyről. Ha a pártoknak ennyire nincs mit mondaniuk a választóknak, akkor ígérjenek inkább örök életet és ingyen sört, mert az legalább annyira hiteles program, mint a +350 milliárd Forint az egészségügyre.

Tehát ez egy ilyen viccpárt, mint a Kétfarkú Kutya? Lesz ingyen sör?

Nem, annál lényegesen komolyabb, bár tény, hogy sajnos az eddigi pártok közül a Kétfarkú Kutya a legkomolyabb és leghitelesebb. Ők azok, akik felismerték: előbb meg kell szólítani és aktivitásra kell bírni az embereket, és utána esetleg el lehet gondolkodni a valódi párttá alakuláson. Annál viszont komolyabb problémák vannak ma Magyarországon és a világban, hogy elhülyéskedjük őket, tehát mégiscsak kísérletet kell tenni egy komolyan vehető alternatíva kidolgozására.

Ha nem ígér a párt semmit, akkor tulajdonképpen mit akar?

Jó, és ki áll az egész mögött? Ugye Soros

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://racionalistapart.blog.hu/api/trackback/id/tr3612331481
süti beállítások módosítása