Racionalista Párt

Napfogyatkozás: Soros György miatt van, de homeopátiával BIZONYÍTOTTAN gyógyítható :)

2017. augusztus 20. 23:50 - Tomanovics Gergely

Holnap minden idők leglátványosabbjának ígérkező teljes napfogyatkozás lesz az Egyesült Államokban. Milliók várják izgatottan a csodálatos jelenséget, de gondolj csak bele: nem volt ez mindig így. Próbáld meg elképzelni egy középkori jobbágy szemszögéből.

Békésen kapálsz a mezőn, és bár egyetlen felhő sincs az égen, de egyszercsak elkezd furcsán halványodni a nap fénye.
 
Rossz érzés fog el. Megmagyarázhatatlan és nyugtalanító dolognak tűnik ez az egész. Egyre sötétebb van, aztán egyszer csak teljes, éjszakai sötétség borul a tájra, csak egy sejtelmes és ijesztő fénygyűrű látható a nap helyén.
 
Elfog a rettegés.

Eszedbe jut a nagyapád, aki még régebben mesélte, hogy a gyerekkorában egyszer volt ilyen, de a faluban mindenki bolondnak nézte emiatt: "ugyan már, hogy tűnhetne el csak úgy a nap, soha, senki nem látott még olyat, be voltál rúgva fater" - gondoltad te is, most meg látod a saját szemeddel.


Letérdelsz és könyörögsz az istenhez, hogy űzze el a gonosz démonokat, akik elrabolták a világról a fényt. Rémlik ugyanis, hogy a nagyapád megkérdezte az eset után a papot (a tudás akkori egyetlen, kizárólagos birtokosát) és ezt felelte.


A harmadik miatyánknál tartasz, amikor hirtelen felvillan a gyanús, sejtelmes fénygyűrű egyik szélén a remény fénysugara: nocsak, az isten kegyelmes volt, meghallgatta az imád, visszatér a világosság. BIZONYÍTÉKOD van arra, hogy az isten jó és könyörületes, és nincs az az érv, ami meggyőzne, hogy valami más áll a háttérben.


Pontosan így működtek a középkori vallások, ma pedig az áltudományok és a politika is


Van egy nyugtalanító helyzet -> a hívő teszi, amiben hisz -> megoldódik a gond -> megerősödik a hit.


Ha fáj a fejed, homeopátiás bogyót veszel be, és elmúlik, akkor teljes okkal gondolhatod azt, hogy a "gyógyszer" hatott - pedig ugyanúgy elmúlt volna, mint ahogy a hold takarásából is előbukkan a nap akkor is, ha nem csinálsz semmit, sőt: ha homeopátiás napvisszahozó szert szedsz be, akkor az is "hatni" fog, csak az fog vele jól járni, akitől megvetted :)

És ezzel rátérünk arra, hogy mi köze ennek a mai politikához, és miért fontos első lépés a homeopátia-elleni népszavazási kezdeményezés:


A napfogyatkozásos példánál maradva: sokakat nyugtalanító jelenségek zajlanak ma a világban. A kormány azt mondja, hogy Soros György lopta el a napot, az ellenzék pedig azt, hogy hülye vagy, nincs itt semmi probléma, foglalkozz csak a felcsúti kisvasúttal meg azzal, hogy nincs kréta az iskolában a szemét Orbán miatt (miközben a te iskoládban lehet, hogy épp van) esetleg azt még hozzáteszi, hogy Mészáros Lőrinc nyerte el pályáztatás nélküli közbeszerzésen a napfényt, azért szűnt meg - a kettő közül sokaknak az első tűnik megnyugtatóbbnak, még akkor is, ha mindkettő egyformán nyilvánvaló hülyeség.


A Racionalista Párt szakít ezekkel a hagyományokkal.


Mi a világosságban, a felvilágosításban hiszünk.


Aki ma tudja, hogy mi okozza a napfogyatkozást, az nem fog rettegni a sötétségtől. Az áltudományos parasztvakítás (valamint a populista politika) azokra hat, akik nem rendelkeznek kellő ismeretekkel, emiatt nyugtalanok és nyomasztja őket valami, és magyarázatot keresnek arra, hogy mi miért történik.


Mi azon dolgozunk, hogy magyarázatokat adjunk.


Ez a nehezebb út, mert nyilvánvaló profitérdekek által táplált vallásos beidegződésekkel kell szembemennünk (a homeopátia és a sorosozás is hatalmas biznisz azoknak, akik ezzel hülyítik az embereket) de úgy hisszük, ez az egyetlen út egy értelmes jövő felé.


Végső soron az egyházak hatalmának megroppanásához és a felvilágodáshoz is az vezetett el a tudományos ismeretek bővülése mellett, hogy a vallási vezetők visszaéltek hatalmukkal, súlyos áldozatokkal járó háborúkat robbantottak ki, és eközben mesés vagyonra tettek szert.

A háború ma a racionális gondolkodás és a populista néphülyítés között zajlik, mi pedig a racionalitás oldalán állunk.


Olvasd el bővebben a Harmadik Felvilágosodás Programját


További ajánlott olvasmány: Hadüzenetet küldünk az áltudományos néphülyítésnek


Kövess minket a Facebookon, Tumblr-en és a Twitteren is!

tudas_vilagossag_1.png

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://racionalistapart.blog.hu/api/trackback/id/tr3812765542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.08.21. 14:41:42

Nem kell 50 új pártot alapítani a napfogyatozás ételmezésére. Orbán Vikort pont azért választottuk meg, mert ő tudja a választ mindenre. Aki ezt vitatja, azt Orbán Viktort és ezzel együtt a magyar népet támadja. Tehát jobb lesz ennek az új liberális pártocskának, ha nem ugribugriznak sokat, hanem beállnak a békemenetünkbe. Cserébe lesz majd nekik állami állás esteleg néhány milliós tanácsadói szerződés.

Azt viszont nagyon jól ismerte fel a blog, hogy Soros György már a középkorban is ott ármánykodott mindenhol ahol tudott. De nemcsak a napfogyatkozás szárad a lelkén, hanem az elveszettet szabaságharcaink is. Német Szilárd azonban rajta van Soroson éjjel-nappal, nem fogja hagyni, hogy a Soros akárcsak egy percre is eltünjön a szeme elől. Amíg Német Szilárd van, addig nyugodtan alhatunk, mert ő nem alszik addig, amíg fel nem számolja a teljes Soros tervet. Gondoljunk erre is amikor alszunk, hogy Német Szilárd másr az alvás se adatik meg, hogy reggel friss agysejtekkel lépjen a kamerák elé, egész éjjel hanykolódik a Soros elleni ágyharcban. De egy nap le fogja őt győzni.

Singerkém 2017.08.21. 14:53:10

Sokak szerint meg Orbán miatt van a napfogyi is .... pont olyan hülyék, mint a másik oldal.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.08.21. 14:53:39

Tudomány =folyamatos hazugságok sorozata.
de azzal nincsen problémátok, igaz elvtársak.
Az nem gond, hogy tanait szent igazságként magoltatják, állami intézményekben?

No mind1...
ezt a remek, index címlapos posztot látva Orbán úgyis gyáván lemond. Ma IS!
Az értelem, és demokrata Dopeman átveheti a helyét.

saci02 2017.08.21. 15:05:15

@wmiki: megy mar a parolgas es a forras kozti kulonbseg? Vagy meg mindig ott vagy elakadva? :)

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.08.21. 15:27:39

@wmiki: a tudomány nem tud mindenre tökéletes választ adni, de legalább törekszik rá.

@Singerkém: vagy Mészáros Lőrinc nyerte el pályáztatás nélküli közbeszerzésen :) Igen, hülyék sajnos mindkét oldalon egyforma arányban vannak (csak a nagy számok törvénye miatt vannak számszerűen többen a kormány oldalán) de az egyik oldal hülyeségei nem legitimálják a másikat.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.08.21. 15:42:00

@Tomanovics Gergely: vagyis azzal nincs problémátok, hogy ha a hazugságokat a tudomány terjeszti?
Az rendben van, mert az az egyetlen igaz hit?

egyébként....

Ha a tudomány folyamatos hazugságok sorozata, akkor az áltudomány az a folyamatos igazságok sorozata?
Vagyis ti az igazság ellen harcoltok? Ezért pályáztok a DK szavazótáborára?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.08.21. 15:46:36

@wmiki: Milyen hazugságokat terjeszt? Mondj néhány példát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.08.21. 15:49:29

Az elején elég durva idiótaparádé van...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.08.21. 15:53:52

@Tomanovics Gergely:
Az atom egy, és oszthatatlan, láthatatlan lények nem terjeszthetnek gyermekágyi lázat, levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet.
anno ezekről prédikált, mert ezek "bizonyítva" voltak.
Vagy ott van pl. az evolúció, meg az ősrobbanás elmélet, ami "rajzokkal" van bizonyítva.

Vagy azóta megváltozott ez a szekta?
Most már mindent tud a világról, és nem téved?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.08.21. 15:57:43

@wmiki: A felsorolt példák azt támasztják alá, hogy a tudomány képes és hajlandó felülvizsgálni a korábbi feltételezéseit, ha jobb magyarázatokat talál.

Ezzel szemben a vallás 2000 éve gyakorlatilag változatlanul (na jó: a profit érdekében néha kisebb-nagyobb módosításokkal) ugyanazt mondja.

Tranquillius 2017.08.21. 16:24:47

@Tomanovics Gergely: A napfogyatkozások kissé gyakrabban voltak, mint hiszed és a keresztény egyház soha senkitől nem kérte, hogy imával űzze el a Holdat a Nap elől.
Ez így nettó népbutítás, amit csinálsz, a sötétség elleni háborút kezdheted akár a saját fejedben is. ;)
saros139.hu/eclipse/huneclipse.htm

Sequoyah 2017.08.21. 17:37:50

@wmiki: A tudomany legnagyobb ereje az, hogy NEKED is lehetoseged van ezen "hazugsagok" leleplezesere. Csak ossze kell szedned a tenyeket amik cafoljak a tudomany allitasait, es egy ertelmes, atlathato iromanyba foglalni.
Hogy nem ezt csinalod, hane, csak forumokon hoborogsz, inkabb azt mutatja, hogy fongod sincs az egeszrol... Es mivel nem erted, felsz tole, mint a fenti paraszt a napfogyatkozasrol.

Sequoyah 2017.08.21. 17:41:58

@Tranquillius: Nem olyan gyakran am. Az atlagember talan ha egyszer talalkozott vele eleteben, de legtobbszor egyszer sem.
A teljes egyhaz lehet tobbszor talalkozott a jelenseggel, de nem is feltetlenul felso.-vezetoi szinten ment a hulyeseg. Helyi szinten viszont nagyon is ment a hulyeseg es imaval eluzes. Es ha valaki valahol tudta is mi az igazsag, nem volt se internet, se varju hogy meguzenje minden kiskozsegnek.

Singerkém 2017.08.21. 17:45:06

@Tomanovics Gergely: Tévedés. Kb ugyanolyan számban vannak hülyék mindkét oldalon: kurva sokan. :-)

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.08.21. 18:11:54

@Tranquillius: Az én életemben például egyetlen teljes napfogyatkozás volt, az 1999-es, de azt sem láttam volna csak úgy, hiszen Nógrád megye nem esett bele a teljességi sávba, le kellett érte utaznunk a Balatonhoz. A következő valamikor 2080 körül lesz, 90+ éves leszek akkor, ha egyáltalán megérem...

A részleges napfogyatkozás alig észrevehető, szemüveg nélkül csak annyit látsz belőle, hogy picit tompábban süt a nap.

Tranquillius 2017.08.21. 22:42:20

@Tomanovics Gergely: Alig észrevehető, picit tompábban süt a nap? LOL, városi gyerek. Részleges napfogyatkozásnál nem láttál és hallottál még baromfiudvart, ugye?
A baromfi is okosabb nálad, mert az még felhős időben is tudja mikor van napfogyatkozás. :)
süti beállítások módosítása