Racionalista Párt

BOTRÁNY: NÉMETORSZÁGBAN LEROMBOLJÁK A TEMPLOMOKAT A MIGRÁNSOK, MERT ZAVARJA ŐKET! OSZD MEG, HOGY MINDENKI LÁSSA, MI TÖRTÉNIK EURÓPÁBAN!

2018. január 13. 18:58 - Tomanovics Gergely

Köszönjük, hogy rákattintottál a hangzatos címre, most (különösen, ha komolyan vetted) büntetésből el kell olvasnod ezt a posztot :)

A napokban járta be a sajtót ez a Németországban készült fotó, ami valóban elkeserítő - de nem azért, amiért jobboldali-konzervatív körökben rendesen kicsapta a biztosítékot, hanem egész más okból. 

templom_felhaborito.png

Sokan a keresztény Európa elpusztításáért zajló hadjárat újabb bizonyítékaként tekintenek rá (kíváncsian várjuk, mikor jelenik meg a Riposton, vagy a kormányzati rettegéskampányt gerillamódszerrel támogató más álhíroldalon a fotó a miénkhez hasonló kattintásvadász címmel) pedig erről szó sincs. És nem csak azért, mert a keresztény Európa szerencsére már csak a történelemkönyvekben létezik, hanem mert a templom és a falu bontásának és új helyen történő felépítése (igen, kicsit arrébb újraépítik) egy lignitbánya bővítése az oka.

És ez az, ami miatt igazán szomorú a fotó: a lignitbánya.

Németország ugyanis nem a keresztény Európát akarja felszámolni, hanem az atomenergia használatát. A 2012-es fukusimai baleset után döntöttek úgy, hogy 10 év alatt az összes atomerőművet bezárják, pedig az atomenergia minden ezzel kapcsolatos rémhírkeltés ellenére biztonságos alternatíva addig, amíg a megújulókkal kapcsolatos technológiai problémákra (legfőképp a megtermelt energia tárolására) megbízható, környezetbarát és megfizethető megoldást nem talál a tudomány.

Érdemes megnézni a 10 legsúlyosabb nukleáris katasztrófa listáját: a 10-ből 2 köthető atomerőműhöz, ezek közül az egyik természeti csapás következménye (Fukushima) a másik pedig emberi mulasztás (Csernobil), a többi baleset atomfegyverekkel, rakétákkal, ezek gyártásával kapcsolatos. Érdemes lenne ezzel szemben statisztikákat keresni arról, hogy évente hányan kapnak súlyos légúti betegségeket kifejezetten a fosszilis tüzelőanyagok elégetése okozta légszennyezés miatt...

Persze az, hogy az atomenergia jobb a fosszilisnél, az nem jelenti azt, hogy nekünk feltétlenül szükség van Paks 2-re - de ez majd egy másik poszt témája lesz. Egyébként Németországban elég sok kelet-európai dolgozik az építőiparban, úgyhogy a "lerombolják a templomokat a migránsok" cím talán félig még igaz is :)


Hamarosan indul a K1 TV, vagyis a Közösségi Közszolgálati Média, ahol nem csak az ehhez hasonló kattintásvadász címektől nem riadunk vissza, de még akár Tibi Atya szintű humortól sem, ha arról van szó, hogy minél több emberhez eljuttassuk a tényeket. Mottónk: Pumped Gabó s***ére tetováljuk, hogy a homeopátia hülyeség, hátha úgy többen elolvassák :)

Ha érdekel a projekt, itt van bővebben: https://www.facebook.com/notes/k1-közösségi-közszolgálati-média/hozzunk-létre-közösen-egy-valódi-közmédiát/169941990415646/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://racionalistapart.blog.hu/api/trackback/id/tr6813572077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása